Odlični v znanosti 2013 – predstavitev dosežkov s področja biotehniških raziskav v sklopu vseevropskega projekta Noč raziskovalcev

V petek, 26.9.2014 je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije v sodelovanju z Gozdarskim inštitutom Slovenije in portalom Videolectures.net v veliki dvorani Gozdarskega inštituta organizirala predstavitve znanstvenih dosežkov v letu 2013 z naslovom: "Odlični v znanosti 2013 – predstavitev dosežkov s področja biotehniških raziskav v sklopu vseevropskega projekta Noč raziskovalcev".
->podrobnosti
 
 

Gozdarski inštitut Slovenije s projektom EUFORINNO predstavljen tudi evropskim komisarjem, evropskim parlamentarcem in drugim deležnikom v Evropski uniji

08.04.2014
Gozdarski inštitut Slovenije se je s projektom EUFORINNO ob zaključku prve polovice trajanja projekta, ki že prinaša pomembne rezultate za inštitut in slovensko gozdarstvo, predstavil v reviji MEP QUATERLY. V reviji so poleg predstavitev raziskovalnih projektov objavljeni tudi prispevki o delu EU parlamenta v preteklosti in plan za prihodnost, intervjuji s pomembnimi političnimi osebnostmi, pogled družbe in gospodarstva na odločitve EU parlamenta, politični komentarji in drugo.
->podrobnosti
 
 

Kolokvij prof. dr. Ivana Krefta z naslovom »Rastlinske beljakovine – nekoliko drugače«

07.04.2014
31. 3. 2014, Gozdarski inštitut Slovenije

Akademik, prof. dr. Ivan Kreft, je imel v ponedeljek, 31. 3. 2014, predavanje z naslovom »Rastlinske beljakovine – nekoliko drugače«. Predstavil je nekatere manj znane genetske in epigenetske dejavnike, pomembne pri sintezi rastlinskih beljakovin.
->podrobnosti
 
 

S srečanjem nacionalnih kontaktnih točk v okviru projekta EUFORINNO smo uspešno zaključili prvo polno projektno leto in leto 2013

03.01.2014
15. in 16. december 2013, Gozdarski inštitut Slovenije

Gozdarski inštitut Slovenije v okviru projekta EUFORINNO s pomočjo partnerjev v projektu izpopolnjuje svojo znanstveno odličnost in si prizadeva za dosego zastavljenega projektnega cilja, ki je hkrati razvojni cilj inštituta, postati vodilna gozdarska znanstvena institucija s v JV Evropi s področja ohranjanja gozdnih genskih virov, raziskav biodiverzitete na različnih nivojih ter dinamike ogljika v času in prostoru.
->podrobnosti
 
 

Obisk hrvaške delegacije, namenjen obravnavanju zakonodaje s področja gozdnega semenarstva in drevesničarstva

03.01.2014
V sredo, 18. 12. 2013, je Gozdarski inštitut Slovenije pod vodstvom vodje Sektorja za gozdarstvo Ministrstva za okolje in kmetijstvo Republike Slovenije, mag. Roberta Režonje, obiskala delegacija Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in vodno gospodarstvo Republike Hrvaške.
->podrobnosti
 

News

09.03.2016

4th EUFORINNO Advisory Board Meeting

will be held from 10th to 11th March 2016 at the Slovenian Forestry Institute ...

posvet METODOLOGIJE OCEN VPLIVOV TVEGANJA

14. januarja 2016 od 9. do 13. ure v dvorani Slovenske akademije znanosti ...